ua en ru

ЄС закликав Ізраїль і Палестину до співпраці для деескалації в Єрусалимі

ЄС закликав Ізраїль і Палестину до співпраці для деескалації в Єрусалимі Фото: прапор ЄС (Микола Лазаренко/POOL)

Продовження співпраці між Ізраїлем і Палестинською адміністрацією має вирішальне значення

Європейський Союз закликає владу Ізраїлю та Палестини до співпраці з метою недопущення подальшої ескалації в Єрусалимі. Про це заявив офіційний представник Європейської зовнішньополітичної служби (ЄЗС) на сайті відомства.

"Нині життєво важливо, щоб усі політичні, релігійні та громадські лідери діяли відповідально, відновлювали спокій та уникали будь-яких кроків або риторики, які могли б ще більше посилити напруженість. Продовження співпраці між Ізраїлем і Палестинською адміністрацією має вирішальне значення для запобігання подальшого насильства і загибелі людей", - йдеться в комюніке ЄЗС.

Європейські дипломати також закликають розслідувати загибель трьох палестинців у зіткненнях з ізраїльськими правоохоронцями і теракт на Західному березі Йордану, в результаті якого троє ізраїльтян були вбиті молодим палестинцем.

"Ніщо не може виправдати такий огидний злочин", - наголосили в Брюсселі.

До того ж, у Євросоюзі закликали Ізраїль та Йорданію "працювати разом над тим, щоб знайти рішення, що забезпечують безпеку для всіх, повагу святості релігійного місця і підтримання статус-кво". Відзначається й "особлива роль Хашимітського королівства, як це визнано в його мирному договорі з Ізраїлем".

Нагадаємо, раніше Армія оборони Ізраїлю повідомляла, що з території Сектора Газа в напрямку Ізраїлю було запущено ракету.