ua en ru

Із Сектора Газа запущено ракету в бік Ізраїлю

Із Сектора Газа запущено ракету в бік Ізраїлю Фото: запуск ракети (Wikimedia)

Ракета вибухнула в повітрі, повідомлень про постраждалих немає

Із території Сектора Газа в напрямку Ізраїлю було запущено ракету. Про це повідомляє прес-служба Армії оборони Ізраїлю у Twitter.

"Деякий час тому була запущена ракета з північної частини Сектора Газа. Ракета вибухнула в повітрі. Повідомлень про постраждалих немає", - йдеться в повідомленні прес-служби ізраїльської армії у мікроблозі.

При цьому зазначено, що ракетна тривога на території країни не оголошувалася, оскільки вибух ракети відбувся на початковій ділянці польоту, до того, як вона досягла населених районів.

Повідомляється, що спроба обстрілу сталася на тлі загострення ситуації в зоні палестино-ізраїльського конфлікту. Після вбивства двох поліцейських у результаті збройного нападу 14 липня влада Ізраїлю ухвалила рішення про встановлення на Храмовій горі в Єрусалимі метало-детекторів та посилення заходів безпеки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що дії Тель-Авіва викликали невдоволення арабського населення. У виниклих після цього протестах загинуло три людини. Слідом за цим палестинський лідер Махмуд Аббас 21 липня оголосив про заморожування контактів з Ізраїлем на всіх рівнях.

Свою стурбованість зростанням напруженості в районі конфлікту висловив "квартет" із близькосхідного врегулювання, до складу якого входять США, ЄС, ООН і РФ. Для обговорення ситуації на Храмовій горі на 24 липня призначено екстрену нараду Ради Безпеки ООН.