ua en ru

ЄС закликав Ізраїль і Палестину до максимальної стриманості в секторі Газа

ЄС закликав Ізраїль і Палестину до максимальної стриманості в секторі Газа Фото: сутички на кордоні сектора Газа й Ізраїлю (twitter.com-bbryantjones)

Євросоюз готовий продовжувати підтримувати примирення усіма наявними способами

Європейський Союз закликає Палестину та Ізраїль до максимальної стриманості на тлі військової ескалації навколо сектора Газа. Про це йдеться в заяві офіційного представника глави дипломатії ЄС.

"Потрібно постаратися не допустити подальшої ескалації конфлікту в секторі Газа і загибелі людей. Євросоюз готовий продовжувати підтримувати примирення усіма наявними в його розпорядженні способами", - йдеться в повідомленні.

Дипломат зазначив стурбованість ескалацією військового конфлікту всередині і навколо сектора Газа, яка стала відповіддю на те, що сталося напередодні. Він нагадав, що 6 квітня в Газі було вбито щонайменше дев'ять палестинців, у тому числі неповнолітній і журналіст. Сотні були поранені ізраїльською стороною.

"ЄС глибоко засмучений цими подіями. Ми бажаємо якнайшвидшого одужання всім постраждалим. Усі палестинські угруповання повинні активізувати зусилля по здійсненню палестинською адміністрацією контролю над Газою", - зазначив представник дипломатії ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті зіткнень палестинців з ізраїльською армією на кордоні з сектором Газа загинули 10 осіб.