ua en ru

У зіткненнях на кордоні сектора Газа і Ізраїлю загинули 10 осіб

У зіткненнях на кордоні сектора Газа і Ізраїлю загинули 10 осіб Фото: зіткнення на кордоні Ізраїлю (twitter.com-bbryantjones)

Палестинці продовжують "Великий марш повернення"

В результаті зіткнень палестинців з ізраїльською армією на кордоні з сектором Газа загинули 10 чоловік. Про це, з посиланням на міністерство охорони здоров'я Гази, повідомляє портал France24.com.

Раніше палестинські демонстранти підпалили сотні покришок на кордоні сектора Газа з Ізраїлем і атакували ізраїльських солдат. У нових акціях протесту брали участь близько 20 тисяч палестинців.

За даними Армії оборони Ізраїлю, в акціях, що пройшли 6 квітня заворушення проходили в п'яти точках. У числі загиблих - палестинський журналіст, який помер в лікарні від кульового поранення, а також одна дитина. Всього постраждали більше 1 тис. Чоловік.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, антиізраїльські протести "Великий марш повернення" палестинці почали тиждень тому і мають намір продовжити до середини травня. Найбільш масштабною стала акція 30 березня, коли до кордонів сектора Газа вийшли десятки тисяч людей. В результаті зіткнень загинули 20 людей і постраждали близько 1,5 тис. Чоловік.

Ізраїльська армія звинувачує в заворушеннях радикальний ісламський рух ХАМАС і повідомляє, що його прихильники продовжують підпал шин. В армії також повідомили, що прилягають до кордону райони оголошені "закритою військовою зоною".