ua en ru

ЄС вітає продовження особливого статусу Донбасу

ЄС вітає продовження особливого статусу Донбасу Фото: прапор Євросоюзу (РБК-Україна)

В ЄС зазначили, що так звані "вибори" в самопроголошених республіках 11 листопада суперечать Мінським угодам

Продовживши дію закону про особливий статус Донбасу, Україна довела відданість Мінськими угодами. ЄС очікує, що Росія виконає свою частину зобов'язань, про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на заяву представника ЄС.

В ЄС зазначили, що так звані "вибори" в самопроголошених республіках 11 листопада суперечать Мінськими угодами.

"Сьогоднішнім продовженням дії закону про спеціальний статус окремих районів Донецької та Луганської областей до кінця 2019 року, Україна підтвердила свою тверду прихильність Мінським угодам", - йдеться в заяві.

"Ми і надалі очікуємо, що Російська Федерація повністю візьме на себе відповідальність у цьому відношенні і використовує свій вплив на сепаратистів для виконання Мінських угод", - додали у заяві.

ЄС підкреслив, що повністю підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах.

Раніше спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер також привітав продовження особливого статусу Донбасу.

Зазначимо, РБК-Україна повідомляло, що президент України Петро Порошенко підписав закон про продовження особливого статусу Донбасу.

Додамо, сьогодні, 4 жовтня 2018 року, депутати Верховної ради України підтримали прийняття за основу і в цілому законопроекту №9153 про пролонгацію закону про особливий статус Донбасу. Продовження дії закону про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) підтримали 245 народних депутатів.