ua en ru

ЄС вітає наміри України посилити регіональну політику в процесі змін Конституції

Європейський Союз вітає наміри України посилити регіональну політику в процесі змін до Конституції.

Європейський Союз вітає наміри України посилити регіональну політику в процесі змін до Конституції. Про це в ході робочої зустрічі в Кабміні заявив керівник програм співпраці представництва Європейського Союзу в Україні Ендрю Расбаш, передає кореспондент РБК-Україна.

"ЄС підтримує Україну в її демократичним процесі, ми завжди були готові і підтверджуємо, що ЄС буде сприяти і готовий надати свій досвід в процесі реформи місцевого самоврядування", - заявив Расбаш.

Він також додав, що Україна на шляху внесення змін до Конституції повинна забезпечити децентралізацію, що відповідає європейським принципам і стандартам.

У свою чергу віце-прем'єр-міністр України, голова Мінрегіону Володимир Гройсман запевнив представника ЄС у тому, що Україна забезпечить реформу місцевого самоврядування з децентралізацією та посиленням регіонів.

"Україна почала реформу місцевого самоврядування. Ми забезпечимо децентралізацію і посилення регіонів. Внесення змін до Конституції, які вже підготовлені та внесені на розгляд Верховної Ради України, припускають таку децентралізацію. У цьому процесі, звичайно, нами використовується досвід ЄС. Україна керуються європейськими принципами посилення регіонів, встановлення самоврядування", - заявив Гройсман.

Глава Мінрегіону також зазначив, що сьогодні український уряд проводить консультації з європейськими експертами і представниками Єврокомісії для забезпечення такої реформи.