ua en ru

ЄС припинить санкції проти Лукашенка з 31 жовтня

ЄС припинить санкції проти Лукашенка з 31 жовтня Фото: Олександр Лукашенко

Санкції проти 170 громадян Білорусії будуть припинені строком на чотири місяці

Рішення про зупинення дії санкцій, накладених на білоруських чиновників на чолі з Президентом країни Олександром Лукашенком, буде остаточно прийнято сьогодні і вступить в силу з 31 жовтня 2015 року. Про це повідомляє Reuters з посиланням на дипломатичні джерела.

Так, згідно з даними агентства, санкції проти 170 громадян Білорусії будуть припинені строком на чотири місяці - до 29 лютого 2016 року.

В середині жовтня 2015 року держсекретар Франції у європейських справах Арлем Дезір заявляв, що рішення про зняття санкції було ухвалено на зустрічі міністрів закордонних справ країн Євросоюзу, що проходила в Люксембурзі.

"Ми прийняли рішення в світлі звільнення кількох політичних в'язнів і після виборів, які пройшли в хорошій атмосфері, хоча ми і чекаємо доповіді спостерігачів, щоб мати більш повне рішення", - заявив Дезір.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Арлем Дезір після засідання глав МЗС країн-членів ЄС заявив, що Європейський союз (ЄС) вирішив призупинити дію санкцій проти Білорусі та Президента Олександра Лукашенка.

Разом з тим, Президент США Барак Обама розпорядився продовжити санкції проти Білорусі на рік.