ua en ru

Порошенко закликав Туска запровадити нові санкції проти Росії

Порошенко закликав Туска запровадити нові санкції проти Росії Фото: Петро Порошенко і Дональд Туск (twitter.com eucopresident)

Також Порошенко закликав продовжити діючі санкції ЄС проти РФ

У зв’язку із проведенням незаконних виборів президента Росії на території окупованого Криму Євросоюз має ввести нові санкції проти Російської Федерації (РФ). Таку заяву зробив президент України Петро Порошенко під час зустрічі із головою Європейської Ради Дональдом Туском в Німеччині, передає прес-служба глави держави.

"Санкції проти РФ мають бути продовжені, а для тих, хто брав участь в організації та проведенні незаконних виборів в окупованому Криму, - мають бути запроваджені нові. Це стало предметом нашої розмови з Дональдом Туском", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони України у середу, 2 травня, запровадила санкції щодо юридичних і фізичних осіб, які пов’язані з російською агресією проти України.

Раніше під час засідання РНБО президент Петро Порошенко заявив, що Україна введе нові санкції проти Російської Федерації через застосування хімічної зброї в центрі Європи та незаконні вибори в анексованому Криму.