ua en ru

ЄС прийняв рішення про переговори з приєднання Молдови до ЄЄПП

Європейський союз (ЄС) ухвалив рішення про початок переговорів з Молдовою про її приєднання до Єдиного європейського повітряного простору (ЄЄПП). Як повідомили РБК в Міністерстві транспорту та дорожньої інфраструктури Молдови, мандат Європейської комісії (ЄК) на ведення переговорів з Молдовою за угодою про розвиток Єдиного європейського повітряного простору був затверджений 16 червня 2011 р. на засіданні ЄС з транспорту. Тепер ЄК має встановити дату початку переговорів з Молдовою, які, швидше за все, пройдуть в Кишиневі.

Як зазначають у Міністерстві транспорту та дорожньої інфраструктури Молдови, підписання відповідної угоди з ЄС дозволить молдавським авіакомпаніям розширити свою діяльність в країнах Європейського союзу, поліпшити якість надаваних послуг, стимулюватиме конкуренцію на авіаційному ринку, сприяти зростанню припливу туристів, а також зниження цін на авіаквитки. Це також відкриє нові можливості для розвитку аеропортів в Кишиневі, Бельцях, Маркулештах і Кагулі.

Раніше прем'єр-міністр Молдавії Володимир Філат підкреслив, що республіка виступає за якнайшвидший початок переговорів про приєднання до ЄЄПП і готова активно працювати для максимального швидкого досягнення цього завдання. За його словами, приєднання Молдавії до ЄЄПП стане важливим кроком у процесі європейської інтеграції країни.

Єдиний європейський повітряний простір включає в себе всі держави - члени ЄС, країни - кандидати на приєднання, Швейцарію та Норвегію. Приєднання до ЄЄПП означатиме наближення Молдавії до стандартів безпеки ЄС з тим, щоб громадяни країни користувалися європейськими стандартами в галузі авіації.