ua en ru

ЄС застеріг Британію від призначення прихильника "жорсткої лінії" міністром з Brexit

ЄС застеріг Британію від призначення прихильника "жорсткої лінії" міністром з Brexit Фото: Девід Фрост, британський міністр з Brexit (flickr.com by UK Government)

Британський міністр у справах Brexit Девід Фрост вчора ввечері оголосив про свою відставку. Єврокомісар Мейрід МакГіннесс застерегла Лондон від призначення на цю посаду прихильника "жорсткої лінії" виходу Британії з ЄС.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Європейська комісія, за словами МакГіннесс, не була попереджена про відставку Фроста з посади міністра. На її думку, такий крок може бути пов'язаним з послабленням британської протидії ролі Європейського суду.

"Я сподіваюся, що настрій буде спрямованим на компроміс і вирішення проблем, а не на політику Консервативної партії, яка, боюся, відволікає увагу від реальних проблем і може затягнути процес до наступного року, що не дуже добре для Північної Ірландії", - сказала єврокомісар.

Вона закликала британського прем'єр-міністра Бориса Джонсона протистояти тиску та не призначати прихильника "жорсткої лінії" замість Фроста.