ua en ru

ЄС запропонував економічний план для порятунку ядерної угоди з Іраном

ЄС запропонував економічний план для порятунку ядерної угоди з Іраном Фото: Федеріка Могерини (flickr.com/eeas)

Економічний план складатиметься з дев'яти пунктів

У вівторок, 15 травня, Європейський Союз (ЄС) запропонував економічний план для порятунку ядерної угоди з Іраном після виходу з неї Сполучених Штатів Америки. Про це повідомляє агенція AFP.

Зазначається, що ЄС запропонував економічний план, що складатиметься з дев'яти пунктів, аби врятувати угоду з Іраном.

Також повідомляється, що раніше у вівторок очільник Міністерства закордонних справ (МЗС) Ірану Джавад Заріф провів переговори з верховною представницею ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федерікою Могеріні, а також трьома підписантами ядерної угоди з боку Європи - главами МЗС Великобританії, Франції та Німеччини.

У повідомленні йдеться про те, що Могеріні заявила, що ЄС докладе зусиль для підтримання економічних зв'язків з Іраном і захисту європейських фірм, що провадять бізнес в Ірані. Зокрема, експерти ЄС розробляють конкретні економічні пропозиції для Ірану щодо можливості продавати нафтогазову продукцію до ЄС.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні за підсумками переговорів з міністром закордонних справ Ірану Джавадом Заріфом заявила, що Євросоюз, Велика Британія, Франція і Німеччина узгодили спільні дії для збереження угоди щодо іранської ядерної програми.