ua en ru

В ЄС поки що не домовилися про санкції проти Білорусі, - журналіст

В ЄС поки що не домовилися про санкції проти Білорусі, - журналіст Фото: Євросоюз (twitter.com/EU_Commission)
Автор: РБК-Украина

Посли Європейського союзу не змогли остаточно домовитися про санкції щодо Білорусі за розгони протестувальників і фальсифікацію виборів президента. Вони можуть повернутися до цього питання 18 вересня.

Про це в Twitter повідомив Рікард Йозвяк, брюссельський кореспондент "Радіо Свобода".

"Після того, як посли ЄС обговорили це питання (введення санкцій проти Білорусі, - ред.), як і раніше немає остаточного "зеленого світла" на санкції ЄС щодо Білорусі. Вони можуть повернутися до нього в п'ятницю, але не виключено, що угоди буде досягнуто перед радою із закордонних справ ЄС 21 вересня ", - написав він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас заявив, що Європейський союз розглядає можливість розширення списку санкцій проти Білорусі, куди можуть включити і президента Олександра Лукашенка.

Раніше повідомлялося, що в ЄС досягли консенсусу щодо санкцій проти 40 білоруських чиновників. При цьому досі тривають дискусії, чи має бути в цьому списку президент країни Олександр Лукашенко.

До цього міністр закордонних справ Чехії Томаш Петржичек заявляв, що європейські санкції проти Білорусі почнуть діяти не пізніше 21 вересня.

Зазначимо, крім країн ЄС можливість введення санкцій проти Білорусі розглядають і США.