ua en ru

ЄС підготує пропозиції щодо рекапіталізації банків до 12 жовтня

Євросоюз підготує пропозиції з питання рекапіталізациі банків вже до 12 жовтня 2011 р. Очікується, що Європейська комісія в рамках "комплексного підходу і боротьби з кризою" обнародує ініціативи, які допоможуть кредитним організаціям протистояти борговим проблемам єврозони. З відповідною заявою виступив сьогодні голова Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу, відмовившись розкрити додаткові деталі напередодні публікації програми.
Відповідні заяви Жозе Мануела Баррозу були зроблені в рамках візиту до Гааги, де європейський політик зустрічався з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, передає Associated Press.
Раніше сьогодні голова Європейської ради з системних ризиків (ESRB) і Європейського центрального банку (ЕЦБ) Жан-Клод Тріше повідомив, що настав момент, коли необхідно прийняти конкретне рішення з питання рекапіталізації банків. За словами Тріше, в даному аспекті EFSF міг би зіграти значну роль. "З можливості EFSF кредитувати уряди, які спрямовуватимуть ці кошти на рекапіталізацию банків, можна отримати користь", - відзначив він.