ua en ru

ЄС планує створити спільну європейську прикордонну службу

ЄС планує створити спільну європейську прикордонну службу Фото: кордон ЄС

Німеччина пропонує передати контроль над зовнішніми кордонами Шенгенської зони Frontex

Європейський Союз розглядає можливість створення спільної європейської прикордонної служби, яка б взяла на себе відповідальність за захист зовнішніх кордонів Шенгенської зони. Про це передає Reuters.

останнім часом Євросоюз сумнівається в здатності окремих країн ефективно протидіяти таким загрозам як хвиля мігрантів, яка накрила Європу в цьому році.

Європейські чиновники всерйоз розглядають можливість створення єдиної прикордонної служби, та надати їй повноваження з контролю за зовнішніми кордонами країн-членів Шенгенської зони, які на сьогодні охороняються національними прикордонними службами.

Також можливість створення європейської прикордонної служби обговорювалася на зустрічі міністрів внутрішніх справ країн ЄС.

Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр запропонував передати контроль над зовнішніми межами Шенгенської зони агенції Frontex.

Він підкреслив також, що діяльність Frontex, роль якої полягає в основному в координації роботи національних прикордонних відомств, повинна бути підкріплена постійно діючої спільної прикордонною службою та загальною береговою охороною.

Нагадаємо, Єврокомісія розглядає можливість закриття однієї або більше внутрішніх кордонів Шенгенської зони на термін до двох років в результаті напливу мігрантів.