ua en ru

ЄС планує понизити антидемпінгові мита на імпорт безшовних труб підприємств "Інтерпайпа" з 17,7% до 13,8%

Трубно-колісній компанії "Інтерпайп" в черговий раз знижують ставки мит на імпорт безшовних труб в ЄС. Єврокомісія передала Раді ЄС проект рішення про їх зниження з 17,7% до 13,8%. Такий крок з боку ЄС експерти називають своєчасним - попит на труби на європейському ринку почне рости вже в IV кварталі. Досвідом "Інтерпайпа" можуть скористатися і інші виробники, вважають експерти. Про це пише "Комерсант-Україна".

Вчора на сайті Ради ЄС був оприлюднений проект рішення про зниження антидемпінгових мит на безшовні труби підприємств "Інтерпайпа" ("Ніко Тьюб" і Нижньодніпровського трубопрокатного заводу) з 17,7% до 13,8%. Партнер бельгійської юридичної фірми Mayer Brown Микола Мізулін, що раніше представляв інтереси "Інтерпайпа" в Європейському суді з питання антидемпінгових мит, відзначає, що зазвичай Єврокомісія виносить на розгляд документи, заздалегідь узгоджені з Радою ЄС. На його думку, документ швидше за все затвердять, і він набуде чинності вже в кінці серпня. Нагадаємо, що в липні "Інтерпайп" вже добився зниження мита з 25,1% до 17,7%.

У прес-службі "Інтерпайпа" сказали, що Європейська комісія проводила розслідування за запитом компанії. У "Інтерпайпе" сподіваються, що антидемпінгове мито буде понижено, але утрималися від подальших коментарів до остаточного рішення з цього питання.