ua en ru

ЄС відкинув ідею Кемерона про обмеження прав мігрантів з нових країн Євросоюзу

Європейський союз у різкій формі відкинув ідею прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона про обмеження прав мігрантів з бідних країн ЄС. Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Якщо Кемерон хоче вивести свою країну з Євросоюзу, то він повинен прямо сказати про це", - заявила в четвер, 28 листопада, комісар ЄС з питань юстиції Вівіан Редінг. Вона зазначила, що якщо ж Великобританія хоче залишитися частиною спільноти, то вона повинна дотримувати встановлені правила, в тому числі права громадян на вільне пересування.

Предметом критики Кемерона став намір домогтися введення обмежень у британській соціальній системі для іноземців з країн ЄС, передусім вихідців з Болгарії та Румунії. Мова, зокрема, йде про обмеження права на вільне пересування та отримання соціальних допомог. На думку прем'єра, новоприбулі мігранти можуть розраховувати на якусь соціальну допомогу лише через три місяці після прибуття в країну.

Крім того, Кемерон упевнений, що не слід закривати очі, що право на свободу пересування породжує хвилю переселень, викликану нерівністю доходів. Глава британського уряду вважає помилкою рішення попереднього кабінету дозволити необмежену прибуття в країну мігрантів з держав Східної Європи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина та Франція мають намір ввести обмеження у відношенні мігрантів їх нових країн ЄС.