ua en ru

ЄС оцінить вплив російських санкцій на вантажоперевізників

Європейський Союз оцінить вплив російських санкцій щодо обмеження імпорту продовольства з Європи на автомобільних вантажоперевізників.

Європейський Союз оцінить вплив російських санкцій щодо обмеження імпорту продовольства з Європи на автомобільних вантажоперевізників. Про це повідомляє ЄС-плюс.

Відповідне рішення прийнято на засіданні Ради міністрів з питань транспорту, телекомунікацій та енергетики 8 жовтня в Люксембурзі.

Як зазначається, з відповідною пропозицією виступила польська делегація. Пропозицію про розгляд цього питання на загальноєвропейському рівні підтримали також міністри Латвії та Греції.

Нагадаємо, 7 серпня РФ ввела продуктове ембарго відносно продукції ряду держав. У санкційний список увійшли продукти з США, ЄС, Канади, Австралії і Норвегії. До ввезення були заборонені м'ясо великої рогатої худоби, свинина, м'ясо свійської птиці, м'ясо солоне, сушене чи копчене, риба і ракоподібні, молюски, молоко і молочна продукція, сири, сир на основі рослинних жирів, ковбаси і аналогічні продукти з м'яса, овочі, коренеплоди, фрукти і горіхи.