ua en ru

ЄС скасував візит Януковича до Брюсселя

Євросоюз скасував візит Януковича до Брюсселя, запланований на 20 жовтня. Про це агентству AFP заявила представник Єврокомісії Піа Хансен.
За словами Хансен, візит "перенесено на пізніший термін, коли умови будуть сприятливішими для досягнення прогресу в двосторонніх відносинах ".
"Це не скасування, а відстрочення на невизначений час", - зазначила Хансен, підкресливши, що ЄС "хотів би бачити прогрес у таких питаннях, як право, правоохоронні органи, незалежність судової системи".

Нагадаємо, 17 жовтня глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін заявив, що Президент України Віктор Янукович в першій половині дня 20 жовтня 2011 р. може відвідати Брюссель.
Раніше повідомлялося, що візит Президента України до Брюсселю 20 жовтня залишається під загрозою скасування з боку Єврокомісії. В п'ятницю Єврокомісія (ЄК) вперше офіційно підтвердила, що заявлені раніше зустрічі Януковича з керівництвом ЄС можуть не відбутися. "Остаточне рішення буде прийнято найближчими днями", - заявила журналістам прес-секретар ЄК Піа Аренкильде Хансен. Джерело в зовнішньополітичній службі ЄС підтвердило цю інформацію: "Ми готуємося і до візиту, і до варіанту його скасування".