ua en ru

В ЄС засудили затримання під час акцій протестів у Білорусі

В ЄС засудили затримання під час акцій протестів у Білорусі Фото: в ЄС засудили затримання під час акцій протестів у Білорусі

У ЄС закликали звільнити затриманих

В Євросоюзі засудили затримання під час акцій протестів у Білорусі та закликали звільнити їх. Про це йдеться в опублікованій на сайті ЄС заяві.

Як пояснив представник Євросоюзу, ЄС уважно стежив за реакцією влади Білорусі на недавні демонстрації.

"В останні дні ми спостерігали щогодинні повідомлення про превентивні арешти та затримання за різними звинуваченнями. Подібне придушення свободи вираження думок і зборів знаходиться у протиріччі із заявленою Білоруссю політикою демократизації та її міжнародними зобов'язаннями ", - йдеться в повідомленні.

Також у Євросоюзі відзначили, що і "напередодні та в ході" подій 25 березня в центрі Мінська, незважаючи на заклики міжнародної громадськості до стриманості, відповідь служб безпеки була невибіркова і недоречна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що близько 25 журналістів були затримані в суботу у Білорусі в ході акцій опозиції, приурочених до "Дня волі". Більшість з них вже звільнені. 25 березня 2017 року в Мінську, Гомелі, Вітебську, Гродно і Бресті відбулися акції опозиції, приурочені до святкування "Дня волі". Тільки в Гродно і Бресті акції були санкціоновані владою. У Мінську вони завершилися масовими затриманнями.