ua en ru

ЄС засуджує теракт в Кабулі, - Могерині

ЄС засуджує теракт в Кабулі, - Могерині Фото: Федеріка Могеріні (wikimedia.org/Olaf Kosinsky)

Думки громадян Європейського союзу зараз разом з афганським народом

ЄС засудив терористичний напад у Кабулі за 27 січня. Про це заявила Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні, передає інформагентство Kuna.

"Втретє протягом тижня мирні жителі Афганістану стали об'єктом жахливих терактів. Мої думки і думки громадян Європейського союзу зараз разом з афганським народом після сьогоднішнього нападу в Кабулі", - сказала у своїй заяві Верховний представник ЄС Федеріка Могерини.

За її словами, ці дії спрямовані проти народу Афганістану, проти примирення і проти світу.

"Занадто довго прагнення багатьох жити в світі було захоплено боротьбою за владу кількох людей", - заявила представник ЄС.

Нагадаємо, вчора, 27 січня в Кабулі стався вибух, в ході якого було вбито 95 осіб, у тому числі багато поліцейських і ще багато поранених.

Вибух стався поблизу зони високої безпеки, в якій знаходяться іноземні посольства, в тому числі Швеції, Індії та Індонезії, а також управління поліції і представництво Євросоюзу, якому доручено вести переговори з повстанцями талібів. Відповідальність за теракт взяв на себе радикально-ісламістський рух "Талібан".

Зазначимо, близько 160 осіб постраждали в результаті теракту в столиці Афганістану, 95 осіб вбито.