ua en ru

ЄС засудив вирок Балуху і закликав звільнити заарештованих в Криму українців

ЄС засудив вирок Балуху і закликав звільнити заарештованих в Криму українців Фото: Володимир Балух (facebook.com/petroporoshenko)

Євросоюз вкотре заявив про невизнання незаконної анексії Криму

Європейський союз не визнає вирок українцю Володимиру Балуху в окупованому Криму, а також закликає звільнити заарештованих громадян України. Про це йдеться в заяві представника зовнішньополітичної служби Євросоюзу Майї Косьянчич.

"16 січня Володимира Балуха, відомого через незгоду з незаконною анексією Кримського півострова Російською Федерацією, засудили до відбування покарання строком на три роки і сім місяців у колонії-поселенні кримським судом, юрисдикцію якого ЄС не визнає", - йдеться в заяві.

Також в ЄС засудили затримання за сумнівними звинуваченнями кримськотатарського активіста Бекіра Дегерменджи, здоров'я якого при затриманні перебувало в критичному стані.

"Потрібно надати повний, вільний і безперешкодний доступ до півострову міжнародним експертам з захисту прав людини. Європейський союз очікує швидке звільнення всіх громадян України, яких нелегально утримують у незаконно аннксованому Криму та в Росії", - йдеться в документі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ України посилить міжнародний тиск на Росію у зв'язку з вироком українському активісту Балуху.