ua en ru

ЄС схвалив четвертий військовий транш для України ще на 500 млн євро

ЄС схвалив четвертий військовий транш для України ще на 500 млн євро Фото: глава європейської дипломатії Жозеп Боррель (GettyImages)

Рада Європейського союзу схвалила четвертий транш на надання військової допомоги для України. Його сума складе 500 млн євро.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Рада ЄС.

Повідомляється, що погоджено ще 500 млн євро на військову допомогу для України, що доведе сумарно виділені кошти на ці цілі до 2 млрд євро.

"Історія завтрашнього дня пишеться сьогодні, на полях битв України. З цими 500 млн євро євро ЄС виділив загалом 2 млрд євро на підтримку поставок військової техніки для Збройних сил України. Ця підтримка - лише частина зусиль Європи, спрямованих на те, щоб допомогти Україні захистити себе. ЄС і його держави-члени сповнені рішучості продовжувати. Ми робили це з початку війни і будемо продовжувати до кінця", - заявив верховний представник із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Також повідомляється, що з нового траншу 490 млн євро направлять на поставку військового обладнання відповідно до заявок уряду України. Решта 10 млн євро - на закупівлю палива, аптечок і засобів індивідуального захисту.

Зазначимо, попередні транші були узгоджені 28 лютого, 23 березня і 13 квітня 2022 року.