ua en ru

ЄС може оголосити нові санкції стосовно Ірану вже у квітні

ЄС може оголосити нові санкції стосовно Ірану вже у квітні Фото: ЄС-Іран (РБК-Україна)

Санкції можуть оголосити на засіданні міністрів закордонних справ

Посли Євросоюзу обговорили можливі нові санкції щодо Ірану після пропозиції Великобританії, Франції і Німеччини, і можуть оголосити їх на зустрічі міністрів закордонних справ в наступному місяці. Про це повідомляє Reuters з посиланням на дипломатичні джерела.

Зокрема, повідомляється, що введення санкцій у зв'язку з продовженням Ірану розвитку програми балістичних ракет, може бути оголошено вже 16 квітня на засіданні міністрів закордонних справ у Люксембурзі.

"Ідея полягає в тому, щоб мати остаточне рішення про санкції відносно Ірану до або вже в квітні на раді міністрів закордонних справ", - повідомив агентству один з дипломатів.

Раніше, Трамп дав до 12 травня термін, щоб "виправити жахливі недоліки" ядерної угоди 2015 року, яка була узгоджена з його попередником Бараком Обамою.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, 16 березня, Великобританія, Франція і Німеччина запропонували Європейському союзу (ЄС) ввести нові санкції проти Ірану у зв'язку з ракетною програмою країни.

Документ був направлений до Брюсселя, щоб визначити рівень підтримки нових санкцій. Згідно з правилами Євросоюзу 28 членів повинні погодитися на такі санкції.