ua en ru

В ЄС оприлюднили критичну резолюцію щодо переговорів по Brexit

В ЄС оприлюднили критичну резолюцію щодо переговорів по Brexit Фото: Європарламент (twitter.com/Europarl_EN)

Європейська Рада має визнати, що "достатнього прогресу" не було досягнуто щодо трьох цілей ЄС

Законодавці Європейського союзу заявляють, що прогрес щодо пріоритетів ЄС у перших чотирьох раундах Brexit-переговорів з Британією є недостатнім. Про це свідчить оприлюднений на сайті Європарламенту проект резолюції щодо Brexit-переговорів, схвалений на парламентській конференції президентів (президента ЄП та лідерів політичних груп) у четвер, 28 вересня.

Відповідно до проекту, Європейська Рада має визнати, що "достатнього прогресу" не було досягнуто щодо трьох цілей ЄС: забезпечення прав громадян ЄС та Британії, визначення фінансових зобов'язань королівства та врегулювання проблеми кордону між Республікою Ірландія та Північною Ірландією, - якщо тільки у п'ятому раунді переговорів не буде зроблено значного прориву з цих питань.

Вказано, що проект, підготовлений парламентською групою щодо Brexit, буде обговорюватися та виноситись на голосування у Європарламенті наступного вівторка.

"Ми вітаємо конструктивний підхід прем'єр-міністра Мей у її недавній промові у Флоренції. Захист прав громадян є абсолютним пріоритетом для Європейського парламенту. Угода про вихід повинна зберігати повний набір прав, якими громадяни в даний час користуються, як визначено у відповідному законодавстві Європейського Союзу. Додаткові гарантії, що законодавство ЄС буде дотримуватися до виходу з Великої Британії, - це факт, що також є ключовим для забезпечення швидкого завершення першого етапу переговорів", - наголосив президент Європарламенту Антоніо Таяні.

Нагадаємо, раніше Європейський союз (ЄС) і Великобританія заявили про прогрес у переговорах щодо виходу Британії з ЄС (Brexit).