ua en ru

ЄС стурбований запропонованими Порошенко змінами до закону про прокуратуру

ЄС стурбований запропонованими Порошенко змінами до закону про прокуратуру Фото: Ян Томбінський

За словами Томбінського, ці зміни загрожують незалежності антикорупційної прокуратури

Європейський союз (ЄС) стурбований змінами в закон "Про прокуратуру", які запропонував президент України Петро Порошенко. Про це йдеться в заяві глави представництва ЄС в Україні Яна Томбінського.

Нагадаємо, Петро Порошенко пропонує Верховній Раді України позбавити генерального прокурора права призначати співробітників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури крім керівника, керівника підрозділу антикорупційної прокуратури та заступників.

"Я, однак, стурбований змінами, які пропонують внести в закон "Про прокуратуру" (4055), які загрожують незалежності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури через надання великої кількості дискреційної влади генеральному прокурору", - заявив Томбінський.

Він також зазначив, що Україні необхідно в 2016 році ввести ефективну систему декларування доходів, яка буде стосуватися всіх посадових осіб.

Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський: «Я вітаю роботу, що ведеться поточного тижня у Верховній Раді щодо ...

Опубликовано European Union in Ukraine 16 февраля 2016 г.

Комітет Верховної Ради України з питань євроінтеграції рекомендував парламенту прийняти внесений президентом Петром Порошенком пакет законопроектів для лібералізації візового режиму з Європейським союзом.