ua en ru

ЄС потрібна фашизація України як гарантія розриву зв'язків з Росією, - Медведчук

Європейському Союзу потрібна фашизація України як гарантія розриву зв'язків з Росією. Про це у своєму блозі пише лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Зовсім недавно ми були свідками того, як на марші УПА, організованому "Свободою", розривають російський прапор і топчуться по ньому. Не можна сказати, що з української сторони не надійшло жодної реакції. Правда, вона виявилася дещо несподіваною: міліція подякувала учасників маршу УПА за толерантність і взаєморозуміння", - зазначив Медведчук, додавши: "Уявляю, як відреагували б наші ЗМІ і політики, якби в Росії якісь відморозки розірвали та розтоптали український прапор".

У лідера "Українського вибору" викликає подив подібна реакція української міліції.

"Толерантність - це, мабуть, коли учасники маршу спалюють прапори Партії регіонів і КПУ. Або коли ветеран схронів Мирослав Симчич відкриває мітинг такими словами: "Збройної боротьби не треба боятися - вона веде до незалежності, слави і честі! Беріть автомати і женіть всю наволоч, яка заважає створення соборної України!" - зазначає він.

За словами Медведчука, міліція на це не звертала жодної уваги, натомість намагалася штурмувати квартиру на Хрещатику, на балконі якої майорів прапор Перемоги і звучала пісня "Вставай, страна огромная", що стала гімном захисту Батьківщини під час Великої Вітчизняної.

"Брати автомати і гнати всіх тих, хто дотримується іншої думки, - це, мабуть, і є європейський вибір, про який просторікував на тому ж мітингу Олег Тягнибок. І він аж ніяк не лукавив. Адже Європа, яка бореться зі своїми правими радикалами, радо приймає "Свободу" (після єврокомісара Штефана Фюле з Тягнибоком спілкується Президент Литви Даля Грібаускайте, крім того, "Свобода" починає міжпартійне співробітництво з вхідною в ЄНП литовської партією "Союз Вітчизни", куди увійшли екс-прем'єр Кубілюс і екс-глава МЗС Ажубаліс)", - зазначає він.

За його словами, ситуація виглядає цілком логічно, бо впливовим силам в Брюсселі потрібна фашизація України як гарантія розриву зв'язків з Росією. Фашизація - це поняття абсолютно точно характеризує діяльність партії, депутат якої - Юрій Михальчишин - кричить на марші: "Смерть антифашистам!"

"Тепер "Свобода" розраховує, що єврокомісія натисне на ФІФА і дозволить українським фанатам зігувати, ходити з кельтськими хрестами і освистувати чорношкірих футболістів. Адже ці фанати є частиною активу партії, люб'язно прийнятої в Європі, й, як зазначав координатор програм FARE Антон Клименко, вони зазвичай поєднують подібні символіку і жести з портретами Бандери і Шухевича", - додав Медведчук.