ua en ru

ЄС назвав заборону Меджлісу в Росії брутальним наступом на права кримських татар

ЄС назвав заборону Меджлісу в Росії брутальним наступом на права кримських татар Фото: "Верховний суд" Криму заборонив діяльність Меджлісу в РФ

Євросоюз закликала забезпечити дотримання прав кримськотатарської громади у відповідності з міжнародними стандартами

Європейський Союз (ЄС) засудив рішення так званого Верховного суду Криму про заборону діяльності в РФ Меджлісу кримськотатарського народу як "екстремістської організації". Про це йдеться в заяві дипломатичної служби ЄС.

"Це рішення являє собою серйозну атаку на права всіх кримських татар. Воно робить ще один вкрай негативний крок у напрямку ескалації ситуації в області прав людини на Кримському півострові з моменту його незаконної анексії Російською Федерацією в 2014 році", — йдеться в заяві.


Євросюз закликала забезпечити дотримання прав кримськотатарської громади "без затримок" у відповідності з міжнародними стандартами в галузі прав людини та іншими зобов'язаннями по міжнародному праву.

Нагадаємо, 26 квітня "Верховний суд" Криму визнав громадське об'єднання "Меджліс кримсько-татарського народу" екстремістською організацією і заборонив його діяльність в Росії.