ua en ru

ЄС назвав атаку на авіабазу в Лівії загрозою врегулювання кризи в країні

ЄС назвав атаку на авіабазу в Лівії загрозою врегулювання кризи в країні Фото: представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні

Євросоюз закликав сторони конфлікту в Лівії припинити бойові дії

Європейський союз вважає атаку на авіабазу в Лівії, в результаті якої загинули більше сотні людей, загрозою переговорам з мирного врегулювання кризи в країні. Про це йдеться в заяві зовнішньополітичної служби ЄС.

"Повідомлення про насильство на авіабазі на півдні Лівії і велика кількість загиблих, включаючи цивільних осіб, ймовірні страти, викликають тривогу. Насильство не є вирішенням проблем у Лівії. Воно може тільки поставити під загрозу роботу з пошуку мирного та узгодженого на переговорах вирішення політичної кризи і кризи в галузі безпеки", - йдеться в заяві.

ЄС закликає всі сторони конфлікту в Лівії "проявляти стриманість, припинити всі військові дії та уникати подальшої ескалації насильства заради всіх лівійців".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Лівії в результаті атаки на авіабазу загинув 141 людина.

Зокрема аеродром поблизу Брак-еш-Шати в 500 км від Тріполі був атакований загонами, які підпорядковуються Міноборони уряду національної згоди Лівії. Їм протистояли підрозділи Лівійської національної армії.