ua en ru

ЄС наполягає на ратифікації Стамбульської конвенції усіма країнами Східного партнерства

ЄС наполягає на ратифікації Стамбульської конвенції усіма країнами Східного партнерства Фото: Ребекка Хармс (wikimedia.org)

Проблема насильства над жінками повинна вирішуватися ефективніше у країнах Східного партнерства

Європейський Союз (ЄС) наполягає на ратифікацію Стамбульської конвенції усіма країнами-членами Парламентської асамблеї (ПА) Євронест. Про це сьогодні під час брифінгу в Києві заявила співголова ПА Євронест Ребекка Хармс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вважаємо, що Стамбульська конвенція повинна бути підписана і ратифікована і імплементована усіма країнами-членами Євронесту. Це дуже важливе питання і за цим мають стежити всі політики", - заявила Хармс.

При цьому вона зазначила, що проблема насильства над жінками, зокрема застосування силових методів і тиску в побуті, має вирішуватися більш ефективно у всіх країнах Східного партнерства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву співголови ПА Євронест Маріана Лупу, що Парламентська асамблея Євронест підтримала резолюцію щодо погіршення ситуації з правами людини в непідконтрольних урядам регіонах України, Грузії і Молдови.