ua en ru

ЄС має намір вкласти 1 млрд євро у створення суперкомп'ютерів

ЄС має намір вкласти 1 млрд євро у створення суперкомп'ютерів Фото: ЄС

ЄС хоче до 2026 року отримати суперкомп'ютери

Євросоюз планує інвестувати 1 мільярд євро у створення нових суперкомп'ютерів. Про це повідомляє DW.

Так, за словами комісара ЄС по цифровій економіці Марії Габріель, створення європейської інфраструктури суперкомп'ютерів "має вирішальне значення для дигіталізації промисловості і підвищення конкурентоспроможності європейської економіки".

Зазначено, що техніка, яка здатна здійснювати мінімум 10 в 18-й ступені операцій в секунду, дозволить обробляти великий обсяг даних для більш ефективної роботи в таких областях, як охорона здоров'я, відновлювана енергетика, забезпечення безпеки автомобільного руху і кібербезпеки.

"Все частіше через брак необхідних потужностей європейським вченим і співробітникам промислових виробництв доводиться робити обчислення в третіх країнах, що "загрожує конфіденційності, захисту даних" і "збереженню комерційної таємниці", - йдеться в повідомленні.

До 2020 року планується інвестувати близько 1 млрд євро держкоштів. Передбачені також вклади приватних інвесторів. Проект буде реалізований в період з 2019 до 2026 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що країни Європейського Союзу планують створити єдиний цифровий ринок до 2018 року.

Зазначено, що для створення єдиного цифрового ринку пропонується ввести новий податок для великих інтернет-компаній, який запропонував президент Франції Еммануель Макрон. Планується, що компанії будуть платити податки у тих країнах, де заробляють гроші, а не там, де зареєстровані.