ua en ru

У Євросоюзі створять єдиний цифровий ринок до 2018 року

У Євросоюзі створять єдиний цифровий ринок до 2018 року Фото: Європейський Союз (flickr.com/Campus France)

Для цього пропонується запровадити новий податок для великих інтернет-компаній

Країни Європейського Союзу планують створити єдиний цифровий ринок до 2018 року. Про це заявив прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас, передає DW.

"Усі держави-члени ЄС повністю присвятили себе тому, щоб створити єдиний цифровий ринок до 2018 року. Чинний єдиний цифровий ринок - основа всього, що ми робимо", - заявив він, підбиваючи підсумки "цифрового саміту" ЄС.

За словами Ратаса, для цього треба інвестувати в інфраструктуру, зокрема в інфраструктуру 5G, у науку і промисловість, а також розвивати штучний інтелект і суперкомп'ютери.

"Це дозволить підвищити ефективність державного управління і в більшій мірі націлить наші суспільства в майбутнє", - вважає він.

Зазначено, що для створення єдиного цифрового ринку пропонується запровадити новий податок для великих інтернет-компаній, який запропонував президент Франції Еммануель Макрон. Планується, що компанії сплачуватимуть податки в тих країнах, де заробляють гроші, а не там, де зареєстровані.

"Податок повинен бути сплачений там, де належить, хай то офлайн або онлайн", - заявив голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

За його словами, Єврокомісія запропонує такі податки наступного року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глави держав і урядів ЄС 29 вересня на неформальному саміті в Талліні доручили голові Євроради Дональду Туску протягом двох тижнів сформулювати пропозиції щодо подальших дій із реформування Євросоюзу.