ua en ru

ЄС має намір створити новий механізм санкцій за застосування хімзброї

ЄС має намір створити новий механізм санкцій за застосування хімзброї Фото: прапори ЄС (twitter.com/EU_Commission)

Представники 28 країн-членів ЄС мають намір домовитися про новий санкційний механізм

Представники 28 країн-членів Європейського союзу (ЄС) мають намір домовитися про новий санкційний механізмі\ за застосування хімічної зброї. Про це повідомляє Reuters з посиланням на європейських дипломатів.

Передбачається, що посли 28 урядів Євросоюзу затвердять новий механізм санкцій на своєму щотижневому засіданні в середу, 26 вересня, без обговорення.

Як зазначається, новий механізм дозволить ЄС швидше вводити обмежувальні заходи у відношенні конкретних осіб у будь-якій точці світу, заморожуючи активи і забороняючи в'їзд.

Крім того, новий санкційний режим може бути доповнений механізмом санкцій за порушення прав людини, аналогічним закону США про "спискок Магнітського".

Агентство відзначає, що нещодавні випадки застосування хімзброї, серед яких вбивство зведеного брата лідера КНДР Кім Чен Ина в 2017 році і замах на колишнього російського агента розвідки Сергія Скрипая в березні, турбують Євросоюз.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США, Британія і Франція домовилися, що новий випадок застосування хімічної зброї сирійським урядом призведе до "більш жорсткої відповіді" порівняно з попередніми авіаударами.

Раніше газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела повідомляла, що президент Сирії Башар Асад дозволив урядовим військам використовувати хлор в ході операції по "звільненню від терористів" провінції Ідліб.