ua en ru

ЄС на саміті 23-24 жовтня не обговорюватиме питання про скасування або посилення санкцій проти РФ

Лідери країн Європейського Союзу не обговорюватимуть питання про скасування або посилення санкцій проти Росії на майбутньому 23-24 жовтня саміті ЄС.

Лідери країн Європейського Союзу не обговорюватимуть питання про скасування або посилення санкцій проти Росії на майбутньому 23-24 жовтня саміті ЄС. Про це агентству Reuters повідомили джерела в дипломатичних колах.

У проекті спільного підсумкового заяви, копія якого виявилася в розпорядженні агентства, говориться, що статус санкцій буде тісно пов'язане з обстановкою на сході України.

За даними Reuters, лідери країн Євросоюзу вимагатимуть від Росії докласти більше умов для стабілізації ситуації на Україні.

"Російська Федерація повинна поважати національний суверенітет і територіальну цілісність України і докласти зусиль для політичної стабілізації та економічного оздоровлення України", - йдеться в підсумковій заяві.

Від Росії також зажадають "використовувати свій вплив" на ополченців, щоб вони дотримувалися умов перемир'я, уточнює агентство.

За відомостями Reuters, наступного тижня посли країн Євросоюзу будуть розглядати ефект від санкцій, введених проти Росії в липні 2014 року. Однак і в цьому випадку, як зазначає агентство, опитані агентством дипломати не очікують їх пом'якшення.

Нагадаємо, раніше один з європейських дипломатів повідомив, що українське питання не буде пріоритетним на саміті ЄС 23-24 жовтня.