ua en ru

Якщо Україна продемонструє прогрес в управління держфінансами, ЄС зможе виділити їй більше 160 млн евро

Якщо Україна продемонструє прогрес в управління держфінансами, ЄС зможе виділити їй більше 160 млн евро. Про це повідомив директор програм сусідства генерального директорату з питань розвитку і співробітництва Європейської Комісії Міхаель Колер під час зустрічі з міністром економічного розвитку і торгівлі України Ігорем Прасоловим, передає прес-служба Мінекономрозвитку.

Зважаючи на прогрес, якого досягла Україна в реформуванні сфери управляння державними фінансами, Європейський Союз може поновити виділення допомоги Україні через механізм бюджетної підтримки.

"Реформування сфери управління державними фінансами є одним із пріоритетних завдань уряду, в ході виконання якого ми спираємось на вагому підтримку ЄК з огляду на досвід та практику ЄС. З огляду на це, сподіваємось на прийняття позитивного рішення щодо використання інструменту секторальної бюджетної підтримки в Україні", - наголосив міністр.

Крім того він повідомив, що на сьогодні український уряд здійснює заходи, необхідні для реалізації чотирьох нових програм секторальної бюджетної підтримки у сферах енергетики, регіональної політики, подолання технічних бар'єрів у торгівлі, а також у сфері охорони навколишнього середовища.

В контексті перспектив відновлення надання Євросоюзом допомоги Україні через механізм бюджетної підтримки, Колер відзначив прогрес у пріоритетних напрямках, зокрема в енергетиці, при цьому висловив сподівання на продовження українською стороною активної роботи з реформування системи управління державними фінансами.

"Я вважаю, якщо Україна і в подальшому буде демонструвати прогрес у напрямку управління держфінансами, з усіма цими напрямками не буде жодних проблем і ЄС зможе виділити суму понад 160 млн евро для цих пріоритетних напрямків - це торгівля, регіональна політика і охорона навколишнього природного середовища", - вважає Колер.