ua en ru

ЄС до 15 березня продовжив санкції проти Росії, - журналіст

ЄС до 15 березня продовжив санкції проти Росії, - журналіст Фото: ЄС

Офіційно рішення буде прийнято 14 вересня

Комітет постійних представників Європейського союзу (ЄС) сьогодні, 2 вересня, продовжив до 15 березня санкції проти 150 чоловік і 37 компаній Росії, Криму й України. Про це повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у своєму Twitter.

"Європейський союз сьогодні вирішив продовжити санкції проти 150 чоловік і 37 компаній з Росії, Криму і України до 15 березня. Офіційно рішення буде прийнято 14 вересня", - повідомив Йозвяк.

Зазначимо, що під час робочого візиту в Брюссель, Порошенко заявляв про те, що очікує від Євросоюзу продовження і посилення санкцій проти РФ.

"Мирний процес повинен бути справжнім, а не фейковим. Росія не виконує Мінські домовленості. Ми очікуємо, що Європейський союз найближчим часом схвалить посилення санкції у зв'язку з російською агресією по відношенню до України", - зазначав Президент.

Крім того, як раніше повідомлялося, Порошенко заявив, що восени Україна персональні санкції проти Росії в разі невиконання зобов'язань.

"Україна сьогодні підтвердила свою репутацію надійного партнера, посилила імідж країни, яка виконує взяті на себе міжнародні зобов'язання і виконує мінські угоди, на відміну від Росії. І якщо Москва не схаменеться, восени будуть продовжені персональні санкції проти осіб, причетних до аншлюсу Криму та окупації Донбасу, а на початку наступного року - і секторальні економічні санкції", - заявив глава держави.

Нагадаємо, уряд Сполучених Штатів Америки ввело санкції проти п'яти компаній РФ за порушення закону США про нерозповсюдження відносно КНДР, Сирії та Ірану.