ua en ru

ЄС виключив колумбійську FARC зі списку терористичних організацій

ЄС виключив колумбійську FARC зі списку терористичних організацій Фото: ЄС (twitter/European Commission)

Відповідне рішення вступає в силу 14 листопада

Європейський Союз прийняв рішення виключити колумбійське ліворадикальне повстанське угрупування "Революційні збройні сили Колумбії" (FARC) зі списку терористичних організацій. Про це повідомляє DW.

Зазначається, що відповідне рішення прийнято на засіданні глав МЗС країн ЄС у понеділок, 13 листопада. Рішення набуває чинності з наступного дня.

Нагадаємо, 10 листопада ліворадикальні повстанці з угрупування FARC завершили процес офіційної реєстрації своєї політичної партії. Нова політична партія отримала назву "Загальна революційна альтернативна сила", яка на іспанській мові має абревіатуру FARC. Один з колишніх лідерів повстанців Іван Маркес не виключив, що партія в майбутньому виставить свою кандидатуру на пост президента Колумбії.

Відзначимо, в Колумбії з 1 листопада почала діяти домовленість про перемир'я між збройними силами країни і останньою діючою групою повстанців в країні - "Армією національного визволення" (ELN). Перемир'я було досягнуто вперше за півстоліття збройного протистояння між ними.