ua en ru

ЄС і РФ завтра обговорять ситуацію щодо України, - представник Єврокомісії

Представники Європейського союзу та Російської Федерації завтра обговорять ситуацію по Україні. Про це заявив представник Європейської комісії, прес-секретар єврокомісара з розширення та політики європейського сусідства Штефана Фюле Пітер Стано в ефірі програми "Події тижня" на телеканалі "Україна".

"Завтра буде зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС, вони також обговорять Україну і з російським міністром, і, я думаю, після ситуація буде більш зрозуміла", - заявив Стано.

Також він пояснив сьогоднішні заяви єврокомісара в Twitter, що стосуються припинення переговорів з українською владою про підписання угоди про асоціацію України з ЄС.

"Він мав на увазі те, що він мав на увазі... Люди вільні висловлювати свою думку, вільні інтерпретувати речі як хочуть, але я думаю, слова комісара у Twitter гранично ясні. Оскільки він бачить " нестиковки", то не бачить підстав для подальшої роботи. Це можна по-різному інтерпретувати, але як я це бачу - це заклик до української влади бути гранично чесними, тому що це те, що вони обіцяють, це те, чого ми від них чекаємо, але поки так і не дочекалися", - підкреслив Стано.