ua en ru

ЄС готує нові санкції проти Сирії, які торкнуться ОПК і авіакомпанії країни

Євросоюз готує нові санкції проти Сирії, які торкнуться оборонно-промислового комплексу країни, передає Reuters з посиланням на джерело в європейських дипломатичних колах. Крім того, буде значно розширено коло сирійців, яким заборонений в'їзд на територію країн ЄС. Літакам сирійських авіакомпаній буде заборонено приземлятися на території держав-членів Євросоюзу.

За словами джерела, яке побажало зберегти анонімність, дипломати ЄС досягли попередньої домовленості щодо заходів, необхідних для того, щоб перекрити джерела фінансування режиму Башара Асада. Формально дані заходи будуть схвалені 15 жовтня 2012 р. на засіданні міністрів закордонних справ країн ЄС в Люксембурзі.

У Сирії з березня 2011 року триває протистояння влади і опозиції. Опозиція вимагає відставки Президента країни Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів", підтримувані зарубіжними радикальними угрупуваннями ісламістів.

Читайте також: Сирія припинила купувати електроенергію у Туреччини