ua en ru

ЄС готовий надати додаткову фіндопомогу Україні, - ЗМІ

Європейський Союз готує додаткову фінансову допомогу для України. Про це повідомило в середу, 7 січня, інформаційне агентство dpa з посиланням на власні джерела в Брюсселі, передає DW.

Як повідомляється, подробиці поки невідомі, проте очікується, що глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер розповість про плани Брюсселя під час візиту до Риги 8 січня.

У столиці Латвії, яка 1 січня отримала головування в ЄС, Юнкер зустрінеться з прем'єр-міністром країни Лаймдотою Страуюмою та іншими чиновниками. Мова піде про початок головування Латвії в Євросоюзі і про ситуацію в Україні.

В середині грудня 2014 р. Юнкер закликав країни ЄС розширити фінансову допомогу для Києва. Виступаючи в Європарламенті, він наголосив, що Україна потребує ще 2 млрд євро. Реакція глав держав і урядів країн ЄС тоді була стриманою. Передумовою для подальшої допомоги вони назвали введення в Україні реформ і успіхи в боротьбі з корупцією.

Нагадаємо, глава Єврокомісії Юнкер заявляв про намір відвідати Україну на початку 2015 р. Раніше повідомлялося, що Україна отримає третій пакет макрофінансової допомоги ЄС у першому півріччі 2015 р.

За матеріалами DW.