ua en ru

ЄС готовий надати 800 млн дол. на оновлення інфраструктури Донбасу, - Тарута

Євросоюз готовий надати 800 млн дол. на оновлення інфраструктури Донбасу.

Євросоюз готовий надати 800 млн дол. на оновлення інфраструктури Донбасу. Про це заявив голова Донецької ОДА Сергій Тарута (на фото) на зустрічі з працівниками ММК ім. Ілліча та "Азовсталі" у Маріуполі, передає прес-служба ДонОДА.

"Регіону потрібно буде не тільки форсувати цивільне будівництво, але й оновлювати транспортну інфраструктуру, відновлювати мости, лінії електропередач. За оцінками облдержадміністрації для цього внутрішньому ринку знадобиться 390 млн тонн металопродукції. На оновлення інфраструктури ЄС готовий надати 800 млн. дол.", - заявив Тарута.

За його словами, ніхто, крім ЄС і США, не забезпечить Донбасс необхідним фінансовим ресурсом.

"Через згортання програм співробітництва з Росією, нам відкриваються фінансові ресурси ЄБРР, Світового банку та інших міжнародних фінансових організацій. Саме ці кошти будуть затребувані нами при оновленні інфраструктури та поствоенном відновлення Донбасу", - підкреслив глава Донецької ОДА.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що фонд Кадирова на прохання глави Чеченської республіки надасть східним районам України, у яких йдуть бойові дії допомогу у розмірі 7,5 млн дол. за посередництва ватажків сепаратистів угруповань Донбасу.