ua en ru

У Сенаті США обговорили варіанти посилення санкцій проти РФ

У Сенаті США обговорили варіанти посилення санкцій проти РФ Фото: Сенат США (wikimedia.org GFDL)

На слуханнях у Сенаті зазначили, що є два варіанти посилення санкцій

На слуханнях 6 вересня у Сенаті Сполучених Штатів Америки щодо розробки нових санкцій проти Росії пропонували посилити санкції як проти окремих галузей економіки РФ, так і проти найближчого оточення президента Володимира Путіна. Про це повідомляє сайт комітету з питань банківської справи, житлового будівництва і міського господарства американського сенату.

Вказано, що пропозицію вніс колишній координатор санкційної політики Деніел Фрід.

"Варіанти посилення (санкцій, - ред.) можуть бути двох типів: санкції, які націлені на певні сектори на зразок фінансової сфери, енергетики, оборони, технології подвійного використання і кіберсектору, а також додаткові санкції проти наближених до Путіна", - підкреслив координатор.

Він зазначив, що бачить можливість для посилення санкцій у фінансовій сфері і кіберсекторі. Фрід також вважає, що нові санкції у сфері енергетики мають торкнутися лише нових проектів з нафтовидобутку, оскільки вже існуючий нафтовидобуток обмежувати не варто, щоб не викликати зростання цін на нафту.

Додамо, слухання Сенату проводяться у рамках доопрацювання внесеного на розгляд у січні законопроекту, який передбачає введення нового пакету санкцій проти Росії.

Нагадаємо, палата представників Конгресу США одноголосним рішенням прийняла законопроект "Про кіберстримування і реагування на кіберзагрози". Згідно з документом, Вашингтон повинен вводити санкції проти осіб, іноземних держав або організацій за кіберзлочини проти США.

Як писало РБК-Україна, 1 вересня президент України Петро Порошенко у Вашингтоні на зустрічі з делегацією Сенату США обговорив посилення санкцій проти Росії.