ua en ru

ЄС повинен вибирати, продовжувати свій шлях з Туреччиною або без неї, - Ердоган

ЄС повинен вибирати, продовжувати свій шлях з Туреччиною або без неї, - Ердоган Фото: президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган

У своїх відносинах з ЄС Туреччина завжди була стороною, яка виконує свої обіцянки і йде на компроміси

В ЄС повинні прийняти рішення в питанні вступу Туреччини в організацію. Про це сказав президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час виступу в турецькому парламенті 1 жовтня, повідомляє прес-служба глави держави.

"У своїх відносинах з Європейським союзом протягом більш ніж півстоліття Туреччина завжди була стороною, яка виконує свої обіцянки і йде на компроміси. Ми ніколи не заперечували проти ситуацій, що виникають через наші затримки, недоліки чи помилки", - підкреслив Ердоган.

За його словами, Туреччина вже давно готова до вступу в ЄС.

"Якщо Європейський союз хоче прийняти Туреччину в якості повноправного члена на основі об'єктивної оцінки, немає ніяких перешкод для цього. Ми до цього готові. Тим не менш, якщо вони не мають ні найменшого наміру приймати нас і думають, що можуть продовжувати гальмувати процес допомогою необґрунтованих вимог, вони помиляються. Вони повинні знати, що ця гра закінчена. Європейський союз повинен вибирати: продовжувати свій шлях з Туреччиною або без неї", - сказав президент Туреччини.

Він також звернув увагу на те, що це рішення ЄС потрібно прийняти самостійно.

"Вони не повинні намагатися скинути відповідальність за це на наші плечі своїми хитрими тактиками", - додав Ердоган.

Нагадаємо, влада Туреччини дозволили армії ще рік вести операції в Сирії та Іраку.