ua en ru

ЄС має стати згуртованішим і швидшим в ухваленні рішень, - Меркель

ЄС має стати згуртованішим і швидшим в ухваленні рішень, - Меркель Фото: Ангела Меркель (president.gov.ua)

Лише так Євросоюз може утвердитись у світі

Канцлер Німеччини Анґела Меркель вважає, що Європейський Союз має згуртованіше діяти на світовій арені та ухвалювати швидші рішення. Лише так ЄС може утвердитися у світі, заявила вона після зустрічі з прем'єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим у Софії 21 січня 2018 року, передає DW.

Зазначено, що Меркель прибула з візитом до Болгарії, яка наразі має піврічне головування в раді Євросоюзу. Німецька канцлерка наголосила, що ЄС повинен краще співпрацювати та реорганізувати співробітництво з цілої низки тем - починаючи з політики безпеки та економіки і закінчуючи дослідницькою політикою.

"Ми хочемо утвердити себе в світі, ми хочемо піднести наш голос, втілювати наші цінності. Це, звісно, означає, що ми маємо спільно діяти", - наголосила Меркель.

Вона також обговорила з главою болгарського уряду стратегічні відносини з Китаєм. Раніше повідомлялося про спроби Китаю провести окремий діалог із 16-ма країнами Східної та Південно-Східної Європи, деякі з яких є членами Євросоюзу.

"У цьому питанні ми маємо діяти заодно", - наголосила канцлер ФРН.

Крім того, вона закликала до швидших реформ у Європейському Союзі.

"На сьогодні час відіграє значну роль. Ми як європейці маємо стати дещо швидшими", - резюмувала Меркель.

Нагадаємо, раніше Меркель заявляла, що Німеччина та Франція планують до березня 2018 року затвердити спільну пропозицію щодо реформи Євросоюзу та Єврозони. Тоді ж Еммануель Макрон заявив про наміри погодити "дорожню карту" реформ із усіма лідерами Єврозони до червня 2018 року.