ua en ru

Макрон і Меркель до березня запропонують реформу єврозони

Макрон і Меркель до березня запропонують реформу єврозони Фото: Еммануель Макрон і Ангела Меркель (bundesregierung.de)

Франція і Німеччина також мають намір реформувати ЄС

Глава Франції Еммануель Макрон і канцлер Федеративної республіки Німеччина (ФРН) Ангела Меркель до березня мають намір запропонувати реформу єврозони. Про це повідомляє DW.

"ФРН і Франція планують до березня затвердити спільну пропозицію щодо реформу Євросоюзу (ЄС) і Єврозони", - заявила Меркель в ході саміту Європейського Союзу в Брюсселі.

За словами канцлера Німеччини, для подальшого розвитку єврозони та економічного співробітництва в рамках ЄС буде винесено низку пропозицій.

У свою чергу, Макрон на спільному з Меркель брифінгу також висловив надію узгодити спільну позицію щодо реформування єврозони до березня, якщо ФРН до того часу буде мати новий уряд, а також погодити "дорожню карту" з усіма лідерами єврозони до червня наступного року.

Крім того, глава Франції зазначив, що всі в ЄС зацікавлені у "стабільній та сильній Німеччини" для того, щоб далі поглиблювати євроінтеграцію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Ангели Меркель, що реформи, запропоновані президентом Франції Еммануелем Макроном, можуть сформувати основу для інтенсивного франко-німецького співробітництва.