ua en ru

ЄС дав Україні 16 млн євро на розвиток антикорупційних структур

ЄС дав Україні 16 млн євро на розвиток антикорупційних структур Фото: Єгор Соболєв

Крім того, ЄС надасть українському парламенту в допомогу своїх експертів

Європейський союз дав Україні 16 млн євро на розвиток антикорупційних структур. Про це розповів голова антикорупційного комітету Верховної Ради України Єгор Соболєв журналістам в п'ятницю, 16 вересня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо вас цікавить матеріальна складова, то Європейський союз оголосив, що він виділяє 16 млн євро, якщо ми говоримо про технічну допомогу, що отримає прокуратура, бюро і агентство по запобіганню корупції, то це перш за все бази даних", - повідомив Соболєв.

За словами нардепа, ЄС також надасть парламенту експертів.

"У цьому проекті є фактично два рішення. Це допомога антикорупційному бюро, антикорупційній прокуратурі і агентству з протидії корупції стати сильними інституційно, технічно, професійно. Кожна інвестиція в них закінчується розкриттям корупційних схем. Друга дуже важлива складова - це те, що Європейський союз надасть експертів, які будуть допомагати нам тут в парламенті, хто протидіє корупції, говорити, що робиться, а що ні", - сказав він.

На думку Соболєва, створення антикорупційного суду є одним із пріоритетів цієї осені.

"Єврокомісар (Йоханесс Хан - ред.) першим сказав, що створення антикорупційного суду необхідно, щоб розслідування, які санкціонуються антикорупційною прокуратурою і антикорупційним бюро мали вирок... Створення антикорупційного суду є завданням цієї осені", - сказав нардеп, додавши при цьому, що західні партнери могли б допомогти в підборі суддів до антикорупційного суду.

Соболєв зазначив, що європейські партнери вже готові надати безвізовий режим Україні, проте в ЄС вказують на необхідність розвитку антикорупційних структур.

Нагадаємо, раніше анонсувалося, що ЄС і Данія запустять нову програму по боротьбі з корупцією в Україні, бюджет якої складе 16 млн євро.