ua en ru

ЄС і Данія запустять в Україні програму на 16 млн євро для боротьби з корупцією

ЄС і Данія запустять в Україні програму на 16 млн євро для боротьби з корупцією Фото: ЄС і Данія допоможуть Україні у боротьбі з корупцією

Програма націлена зміцнити існуючі в Україні антикорупційні інституції

Європейський союз і Данія заявили про запуск нової програми по боротьбі з корупцією в Україні, бюджет якої складе 16 млн євро. Про це повідомляє прес-служба Представництва ЄС в Україні.

Завтра, 16 вересня Європейський комісар з питань Європейської політики сусідства і переговорів про розширення Йоханнес Хан і міністр закордонних справ Данії Крістіан Йенсен оголосять про програму.

Наголошується, що основна допомога буде полягати в консультаціях, навчанні і зміцненні вже існуючих в Україні антикорупційних інституцій. Крім того, матеріальна допомога буде полягати в забезпеченні комп'ютерним обладнанням.

"Ця програма надасть необхідну підтримку цим інститутам. Допомога у здійсненні нагляду за цими органами отримає Верховна Рада; також буде надана підтримка громадянському суспільству та медіа, щоб ті могли виконувати роль своєрідних служб контролю та нагляду", - йдеться в повідомленні.

Програму впроваджує Датське агентство з міжнародного розвитку DANIDA. До складу DANIDA будуть залучені інші країни-члени, зокрема з Центральної та Східної Європи.

ЄС і Данія оголосять про нову програму допомоги у боротьбі проти корупції в Україні 16 вересня Європейський Комісар з ...

Опубліковано European Union in Ukraine 15 вересня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна розраховує на допомогу польських колег щодо розуміння функціонування місцевої політики на місцях в рамках децентралізації.