ua en ru

ЄС дав Польщі ще шість тижнів для внесення змін до судової реформи

ЄС дав Польщі ще шість тижнів для внесення змін до судової реформи Фото: прапор Польщі (pixabay.com-kaboompics)

Тіммерманс відзначив прогрес у діях Варшави, але каже, що його недостатньо

Євросоюз (ЄС) дав Польщі ще шість тижнів для внесення змін до суперечливої судової реформи, яку проводять у країні. Про це повідомляє Deutsche Welle.

"На засіданні Ради ЄС у Брюсселі в понеділок, 14 травня, міністри країн Євросоюзу не ухвалювали рішення щодо подальших дій стосовно Польщі, зокрема, можливого запровадження санкцій. Причиною цього стали перші зміни до реформи та переговори, які ще тривають", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс на зустрічі міністрів 26 червня у Люксембурзі мають вирішити, якими будуть подальші кроки Брюсселя у конфлікті з Варшавою. Чиновник зауважив, що в останні тижні було досягнуто певного прогресу. Натомість, Тіммерманс впевнений, що цього недостатньо, щоб вважати загрозу правовій державі усунутою.

Тим часом Німеччина та Франція 14 травня застерегли уряд Варшави не затягувати з необхідними змінами у судовій реформі.

"Ми очікуємо, що Польща вживе термінових заходів, які повністю враховують зауваження Єврокомісії", - йдеться у спільній заяві представників урядів двох країн.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що накрикінці грудня Європейська комісія розглянула питання про початок процедури введення санкцій проти Польщі через два суперечливі закони в рамках судової реформи.