ua en ru

У Єревані озброэні захоплювачі відділку заявили про готовність здатися

У Єревані озброэні захоплювачі відділку заявили про готовність здатися Фото: спецслужби поліції в Єревані

При цьому вони готові залишитися у статусі військовополонених

Один із членів озброєної групи, яка захопила в Єревані (Вірменія) будівлю полку патрульно-постової служби, заявив про готовність здатися владі і "залишитися в статусі військовополонених". Заява передав член групи "Сасна Црер" Варужан Аветисян по телефону до редакції "Першого вірменського інформаційного".

"Революціонери опиняються в тюрмах, після виходять переможцями. Це теж один зі способів боротьби. Ми любимо тебе, вірменський народ, нас ніщо не може розлучити, ми не хочемо кровопролиття, ми не можемо підняти зброю на тих солдатів, які виконують наказ, навіть якщо цей наказ невірний, і нехай ця боротьба, наша жертва наситить той корінь, який дасть паросток нової боротьби", - йдеться в заяві.


"У нас є два варіанти: перший - вступити в бій із поліцією і співробітниками інших служб, проливши кров людей, які мало мають відношення до режиму, і другий - утриматися від кровопролиття або залишитися в статусі військовополонених, для нас це - важке рішення, бути в статусі військовополоненого", - наводить портал слова із заяви Аветисяна.

Нагадаємо, протистояння озброєних захоплювачів відділку в Єревані з поліцією тривало близько двох тижнів. Раніше влада також розігнала ходу на їхній захист.