ua en ru

Ердоган закликав покінчити з домінуванням долара у світі

Ердоган закликав покінчити з домінуванням долара у світі Фото: Реджеп Таїп Ердоган (twitter.com/RT_Erdogan)

Таку заяву Ердоган зробив на тлі обвалу ліри

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав покласти край домінуванню долара в міжнародній торгівлі. Про це повідомляє турецьке видання Anadolu.

За словами Ердогана, система торгівлі в американських доларах є найбільшою проблемою міжнародної торгівлі, а курсом маніпулюють.

"Необхідно покласти край пануванню долара в міжнародній торгівлі, використовуючи розрахунки в національних валютах", - заявив турецький президент.

Також, Ердоган зазначив, що головною метою США є завдання удару по турецькій економіці. Проте завдяки вжитим турецьким урядом заходам і позиції турецького народу ця спроба "не увінчалася успіхом".

Відзначається, що Туреччина підвищила податок на депозити в іноземній валюті та знизила заощадження в лірах, намагаючись зміцнити національну валюту.

"Не забувайте, якщо у них є їхні долари, у нас є наші люди, наш бог", - заявив президент Туреччини і закликав громадян обмінювати долари і євро на національну валюту.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляли, що представник турецького президента Ібрагім Калін заявив, що адміністрація американського президента Дональда Трампа хоче застосувати мита і санкції, щоб почати глобальну економічну війну.