ua en ru

Туреччина звинуватила США в прагненні до економічної війні

Туреччина звинуватила США в прагненні до економічної війні Фото: прапор Туреччини (almanar.com.lb)

У зв'язку зі справою пастора Брансона в Туреччині закликали США поважати її судову незалежність

Представник турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана Ібрагім Калін вважає, що адміністрація американського президента Дональда Трампа хоче застосувати мита і санкції, щоб почати глобальну економічну війну. Про це повідомляє Reuters.

"Туреччина не хоче починати економічну війну ні з однією зі сторін. Однак вона не може продовжувати мовчати, коли вчиняються прямі атаки на її економіку і судову систему", - заявив Калін.

Він додав, що Анкара буде працювати, як і інші країни, щоб протистояти обмеженням і "каральним заходам".

Калін також закликав Вашингтон поважати судову незалежність Туреччини, маючи на увазі затримання пастора Ендрю Брансона.

"У Туреччині існує верховенство закону, і справа Ендрю Брансона є юридичним питанням. Триває судовий процес, пов'язаний з цією людиною", - сказав Калін.

Нагадаємо, раніше глава Мінфіну США Стівен Мнучин заявив, що проти Туреччини можуть посилити санкції у разі, якщо американський пастор Ендрю Брансон не буде відпущений на свободу. Туреччина звинувачує Брансона в шпигунстві та спробі повалення влади. 15 серпня чергове прохання захисту про звільнення пастора з-під домашнього арешту було відхилене судом.